Actividades


15/12/11

Medicina Tradicional Xinesa

¿Què és la Medicina Tradicional Xinesa (MTX)?

La MTX és una ciència empírica que utilitza l'observació holística de l'univers i de nosaltres mateixos, és una concepció única que porta més de 3000 anys de desenvolupament i evolució. Aquesta mirada sofisticada ha estat capaç d'entendre les causes de des-harmonia o enfermetat i de trobar eïnes per el re-equilibrament a través de tècniques com l'acupuntura, la fitoteràpia, el chigong o el tuina.

¿Com funciona?

El cos és energia tal i com ho expliquen, per exemple, les transmisions neuronals, els batecs del cor que poden captar un electrocardiograma o les funcions de trasformació de l'aliment a energia per tal de poder córrer, pensar, respirar..
Hi ha subtils circuits que viatgen molt propers a l'inervació nerviosa del nostre cos que, mitjançant petits estímuls, poden repercutir positivament en un altre extrem del cos. Aquests circuits són anomenats meridians i a través de l'acupuntura podem reequilibrar el seu fluxe energètic per així influenciar a nivell muscular, fisiològic o inclús mental i emocional.

Una altra manera amb la que la medicina tradicional xinesa treballa és amb la fitoterapia. Aquesta pràctica, aplica coneixements mil·lenaris al voltant de l'ús de les plantes medicinals i és capaç de donar respostes a problemes concrets, generals o profunds per així poder restablir les deficiències i harmonitzar els excessos.

Per a què serveix?

-Per treballar amb tot tipus de molèsties i desequilibris a nivell digestiu, genito-urinari, respiratori, circulatori i nerviós.
-Ajuda al cos a desintoxicar-se i als òrgans excretors a realitzar les seves funcions correctament.
-Per equilibrar les funcions orgàniques i glandulars.
-Serveix per problemes musculars, d'ossos i per eliminar residus a les zones bloquejades.
- Acompanya a una relaxació física, emocional i mental que és indispensable pel benestar general.

¿ A qui està destinada?
La MTX ha estat l'eina de tractament al llarg de mil·lenis d'una part important de la població oriental i tractava i tracta a tot tipus de persones, des dels més petits fins als més grans, obtenint grans resultats. A la dècada dels 70 va resorgir a occident com a un mètode important de tractament que pot arrivar allà on la medicina occidental pot presentar carències a nivell físic, psicològic o espiritual.


Sabemos que el cuerpo depende del espíritu para perdurar,
pero el espírutu necesita del cuerpo para existir”
(Xi kang, filòsof daoista)

No hay comentarios:

Publicar un comentario